Кафето действа различно на мъжете и на жените

Нина НордНина НордДжедай / Автор
Пиене на Кафе

Жените могат да заменят чая със силно кафе, ако искат да повишат работоспособността си. Кофеинът, който се съдържа в кафето, подобрява реакциите на дамите в стресови ситуации, но има обратен ефект върху мъжете.

Представителите на силния пол за кратко губят увереност в себе си и имат повече време, за да завършат някакво действие, след като са изпили две или три чаши кафе.

Кафето, което действа тонизиращо върху мъжете и жените, при стресови ситуации има абсолютно разнопосочен ефект върху представителите на различните полове.

Сред полезните свойства на кафето са защитата от диабет, болестта на Алцхаймер, увреждане на черния дроб и дори подагра. Кофеинът в кафето има стимулиращ ефект, като въздейства на мозъка и се бори с умората и сънливостта.

Кафе

Ако пиете кафе по време на важна среща, организмът ви ще реагира по различен начин в зависимост от пола ви. Способността на мъжете да реагират адекватно по време на стресова ситуация намалява.

Затова на мъжете не се препоръчва да пият кафе по време на важни делови срещи. При жените реакцията при стресова ситуация е по-скоро ориентирана към съвместна работа, която да доведе до решение на даден проблем.

При мъжете се наблюдава поведение на борба или на бягство от стресова ситуация, ако по време на ситуацията или пък преди нея са употребявали кофеин.

Най-вероятно това се дължи на разликата в поведението на мъжете и жените, когато са изправени пред обстоятелства, които ги карат да се концентрират и да действат бързо.

Кофеинът, който стимулира достатъчно мозъка на дамите, за да могат да станат по-активни при взимането на решения, при мъжете е абсолютно противопоказен, ако трябва да вземат наистина важно решение.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати