Рапичното олио е диетично и подобрява външния вид

Олио от Рапица

Специалисти по храненето все по-често горещо препоръчват рапичното олио. То се добива чрез пресоване на дребните семена на рапицата, добити от красивите жълто цъфтящи растения от семейство Brassica. Зелето и карфиолът също са перфектен източник на рапични масла.

Потребителите все повече използват това олио най-вече заради неговите хранителни качества. То съдържа най-ниското ниво на наситени мастни киселини от всички растителни мазнини.

Диетолозите твърдят, че рапичното олио притежава много ценни диетични качества. Има високо съдържание на мононенаситени мастни киселини, за които е доказано, че намаляват нивата на холестерола в кръвта. Има умерени нива на есенциални полиненаситени мастни киселини.

Друго безспорно предимство е, че продуктът не е скъп.

Маслото от рапица няма силен или натрапчив вкус и аромат, така че лесно си подхожда с други видове мазнини.

Необходимо е да знаете, че този вид олио не бива да се обработва термично. При загряване и пържене рапичното масло придобива не особено приятен мирис.

Готвене

За всички е ясно, че това, което хапваме, неминуемо се отразява на цялостния ни външен вид.

Олиото например е от съществено значение не само за общото състояние на организма, но и за здравината, красотата и блясъка на косите и ноктите. Ето защо е необходимо внимателно да подбирате типа и качеството на продукта.

Рапичното олио е изключително богато на есенциални мастни киселини, които подхранват кожата и същевременно я защитават от неблагоприятните влияния на въздуха. Друго доказано качество на рапичното олио е неговото високо съдържание на витамин Е.

За да постигнете осезаем резултат е необходимо да прибавяте по не повече от една супена лъжица от това олио към ястията от ежедневното меню.

Разбира се, не забравяйте добре да хидратирате кожата си. За целта всяка сутрин нанасяйте крем, подходящ за вашия тип кожа. Това ще запази свежестта и еластичността на лицето ви.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Chef Кралев
Chef Кралев
22.06.2012 17:48
Всъщност рапичното олио е доста вредно и това вече е доказано, вие преценете
1
0