Червеното вино ви прави по-умни

Вино
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Някога струвало ли ви се е, че разговорът започва да върви по-добре след чашка или две червено вино? Усещате се, че звучите малко по-начетени, духовити и остроумни…

Оказва се, че тези ваши предположения не само плод на въображението ви, ако можем да се доверим на резултати от скорошно проучване.

Супер съставката, намираща се в червеното вино, наречена ресвератрол, се смята за веществото, имащо способността да повиши притока на кръв в мозъка, вследствие на което вашите умствени способности се повишават.

Университетът Нортумбрия в Норвегия подложил на тест 24 възрастни. Участниците в изследването били разделени на две групи – на първата давали таблетки ресвератрол, а на втората плацебо хапчета.

Червено вино

Възрастните спазвали стриктно програмата за прием на медикаментите. След няколко дена те били подложени на умствени тестове, включващи аритметика.

Резултатите потвърдили, че тези, които приемали ресвератрол имали по-добри постижения.

Червеното вино обаче не е единственият ресурс за ресвератрол. Ценната съставка се съдържа и в редица други хранителни продукти като малини, боровинки, червени боровинки и фъстъци.

Откритието за полезните ефекти от рядката съставка не са толкова нови. През 2008 година след мащабно проучване се установило, че след прием на медикамент, съставен основно от ресвератрол, хората, които широко консумират нездравословни храни, все пак не наддават тегло.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати