Закуска и обяд за мозъчна концентрация

Закуска с Корнфлейкс

След уикенда е трудно да се върнете към обичайния работен график. За да сте бодри, хранете се правилно. Преди да отидете на работа, хапнете мюсли с мляко или топла вода.

Зърнените храни съдържат витамини от групата В, които подобряват работата на мозъка и помагат срещу стрес. От въглехидратите мозъкът получава глюкоза, която стимулира дейността му.

Не закусвайте с нещо сладко, защото сладките храни вдигат рязко нивото на глюкозата, но след това настъпва спад и усещате глад, а мозъкът ви се нуждае от стимулант за работата си.

На обяд хапнете месо. Благодарение на белтъчините организмът изработва хормоните допамин и адреналин, които отговарят за скоростта на реакцията и стимулират мисловните процеси.

Така че ако ви се налага да правите нещо важно и да взимате решения по време на работа, обядът ви трябва да се състои от месо или риба. Но не преяждайте на обяд, защото кръвта ще се устреми към храносмилателната ви система.

Ако ядете пица на обяд, изберете такава с тънко тесто. Картофи със сирене също ще свършат добра работа за обяд, както и детско меню в заведение за бърза закуска.

Риба

Хот-догът ще е идеален без майонеза, горчица и кетчуп, тъй като стомахът ви и без това ще е изтормозен от сухата храна. Пърженото също не е добър избор за обяд.

Ако можете да си го позволите, хапнете на обяд броколи. Те съдържат вещества, които предпазват от кислороден глад. Броколите са натурален антибиотик.

За по-добра памет и работоспособност редовно обядвайте с леща, която съдържа необходимите за бърза мозъчна реакция аминокиселини. Различните видове ядки помагат на организма да изработва допамин.

Брюкселското зеле повишава способността за концентрация, а витамин С, който се съдържа в лимоните, унищожава нестабилните молекули на кислород, които предизвикват влошаване на паметта.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати