Съхраняване на продукти във фризер

Съхраняване на продукти във фризер
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

Когато фризерът ви е пълен с продукти, вие знаете, че сте подготвени и за неочаквани гости, и за вкусна вечеря, когато сте забравили да купите пресни продукти.

Едно от основните правила за увеличаване на срока на съхраняване на храни във фризера е правилната опаковка. Добре е да смените опаковката на продукти, които искате да замразите.

Надписвайте всичко, което слагате във фризера, защото иначе лесно можете да се объркате. Използвайте универсален маркер, за да пишете директно върху найлоновите пликове.

Идеалният вариант е да описвате какво се намира в плика, какво е количеството порции и на коя дата сте замразили тази храна. Използвайте специални пликове за фризер или пластмасови контейнери.

Пликовете трябва да са плътни, за да не пропускат въздух при продуктите и влага във фризера, с която могат да го развалят. Те трябва да са здрави, за да не се скъсат.

Специалните пликове за фризер са подходящи дори са съхраняването на супи. За целта сложете плика в пластмасов контейнер, налейте супата и замразете.

Когато супата се втвърди, извадете я от контейнера. Ако не намерите специални етикети за фризер, използвайте неизмиващ се маркер за надписването на пликовете.

Имайте предвид, че ако пликът е по-плътен, трудно ще различите продуктите, които вече са замразени. Въпреки че си мислите, че помните какво сте сложили преди два месеца на горния рафт, може да се случи да забравите.

Пликовете във фризера трябва да са плътно затворени, за да не попада в тях въздух. За да увеличите срока на съхраняването на продуктите, изкарайте възможно най-много въздух от плика.

Не стягайте плика с ластичета, които във фризера ще станат чупливи, както и обикновено тиксо, което от студа ще престане да е лепкаво и ще падне. Използвайте специална залепваща лента за фризер.

Можете да използвате дебело фолио за съхраняване на продуктите. Тънкото фолио става чупливо във фризера и може да се скъса при ваденето на продуктите.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати