Как да приготвим вкусна супа

Как да приготвим вкусна супа

Когато варите супа, сложете в студена вода костите, а след като водата кипне, добавете и месото. Така месото ще запази ценните си хранителни вещества.

Много хора съветват да се маха пяната от бульона. Но точно тя съдържа най-много ценни вещества, а и когато месото се вари на слаб огън, пяната постепенно изчезва.

Ако случайно сте пресолили супата, хвърлете в нея една бучка захар. Тя ще поеме излишъците от сол. Друг вариант е да сложите цял обелен суров картоф и след минута да го извадите.

Също така можете да пуснете в пресолената супа марлена торбичка с ориз и след като кипне и престои тридесет минути, да я извадите. Солта ще е в ориза.

Когато правите млечни супи със зеленчуци, зърнени храни или макаронени изделия, първо ги сварете във вода и едва след като са готови, ги пуснете в млякото.

Как да приготвим вкусна супа

Ако искате свареното пилешко месо да запази приятния си бял цвят, след като го извадите от водата, в която е вряло, натъркайте го с лимонов сок или воден разтвор на лимонтузу.

За да разберете, че месото се е сварило, прободете го с вилица. Тя ще влезе много лесно в месото, ако то вече е готово. Свареното месо много лесно се отделя от костите.

Ако не обичате подправки и корени за супа, сложете ги в марлена торбичка и ги пуснете да кипнат двадесетина минути в супата, за да я наситят с аромата си. След това извадете торбичката.

Използвайте пресни зелени подправки, за да овкусите супата си и да й придадете приятен аромат и вид. Наръсете я с тях точно преди да я сервирате.

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати