Банани за здраве и красота

Резени Банани

Бананите са най-добрият десерт, ако страдате от високо кръвно налягане. Ако изяждате всеки ден по един банан, той ще нормализира кръвното ви налягане.

Хората с наднормено тегло могат да изяждат по един банан и половина дневно, защото при тях рискът от високо кръвно налягане е по-голям. При гастрит бананът е идеален, тъй като не дразни лигавицата на стомаха.

Отоците, предизвикани от сърдечна недостатъчност, се влияят добре от бананите, които имат свойството да нормализират водния обмен в организма.

При мигрена изяждайте един банан, още преди да усетите започването на пристъпа. Бананът ще запълни липсата на серотонин в организма и така пристъпът на мигрена може да бъде смекчен.

Бананите ще ви заредят с енергия благодарение на комплекса от витамини, каротин и серотонин. Спортистите консумират банани преди и след тренировки.

За да предпазите децата и възрастните хора от болести, давайте им по един банан дневно. Ако искате да отслабнете, това не може да стане с помощта на банани, защото те са доста калорични.

Банани

Бананите помагат не само когато се консумират, но и когато се използват външно с козметична цел. Те предпазват кожата от преждевременно остаряване.

За изпъване на бръчките ще ви помогне маска от банани и сметана, а за отстраняване на миниатюрните бръчици – маска от банан, жълтък и сметана. За свиване на порите на мазна кожа – маска от банан и лимонтов сок.

Пропорциите са: един банан и по една чаена лъжичка от останалите съставки. Намазва се лицето с тази смес за петнадесет минути и се измива с топла вода.

Маските се правят през ден в продължение на две седмици. За млада и стегната кожа на тялото смес от един килограм бананово пюре и две супени лъжици зехтин се излива във вана с топла вода.

След двадесетина минути следва топъл душ. За да сияе кожата на лицето ви като на ученичка, нанесете маска от половин банан и сока от четвърт портокал. След петнадесет минути измийте.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати