Яжте червеното месо за спокойни бебета

Пържола

Червеното месо е изключително подходящо за бъдещите майки. Учени са установили, че, ако те наблягат основно на свински пържоли най-вече през първите три месеца на тяхната бременност, то вероятността да родят спокойно и кротко дете е осем пъти по-голяма, от колкото при останалите жени.

Причина за това е ценният за развитието на нервната система витамин B12. Ако липсва редовен прием на червени меса и съответно на важния витамин, то тогава не може да се осъществи отделянето на специфичен хормон в мозъка на децата, чиято функция е да успокоява новородените. До този учен са стигнали учени от Холандия, цитирани от БГНЕС.

За по-уравновесени наследници, освен свински пържолки, бременните могат да хапват в изобилие и риба и млечни продукти, в които също има високо съдържание на B12.

Витамин В12 има доказано добри резултати при превенцията на много болести. Той предотвратява деменцията, предпазва от заболявания на сърдечно-съдовата система, бори се успешно срещу трудности в зачеването.

Пържоли

Витаминът, съдържащ се в червените меса, има изключително благотворен ефект върху развитието на нервните клетки. Авторитетни проучвания доказват, че има способността да облекчава болка, полезен е при различни заболявания на нервната система.

Червеното месо е ценено от специалистите по хранене и заради съдържанието на голямо количество кератин. Съставката е полезна за здрави нокти и блестящи коси.

Естествено, червените меса трябва да се консумират с вкус и мярка. Прекомерната употреба на телешки и свински пържоли може да повишат лошия холестерол в кръвта. Това неминуемо води до проблеми със сърцето.

Решението е да приготвяте червени меса без допълнителни мазнини и същевременно внимателно да ги изчиствате от излишните бели сланини.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати