Как да съхраняваме сок от лайм?

Чай

Свежите лаймове, съхранявани на стайна температура, имат срок на годност не повече от една седмица. Хладилникът увеличава това време до 10-14 дни.

Ако имате лаймове в големи количества и смятате, че няма да успеете да ги консумирате всичките в рамките на две седмици, то тогава си пригответе вкусен и здравословен сок.

Има два начина, по които можете да съхраните плодовата напитка – във фризер или хладилник.

Ако изберете дълбокото замразяване – сокът от лайм ще се задържи свеж в продължение на няколко месеца. За целта изсипете лимоновия сок във формички за лед. След като хубаво се втвърдят, можете да сложите плодовите кубчета в подходящите за камера найлонови торбички.

Затворете внимателно пликовете и поставете сокът от лайм във фризера. Този тип съхранение позволява на напитката да се запази свежа за цели три до четири месеца, след които вкусовите й качества започват бавно да намаляват.

Лайм

Ако пък предпочитате да държите под ръка пресен лайм сок имайте предвид, че максималният му срок на годност ще бъде 2 до 3 дни. За по-добро съхранение изсипете напитката в херметично затворен кухненски контейнер. Убедете се, че съдът е затворен добре и през него не влиза въздух. След което поставете контейнера в хладилника.

Лаймът е изключително полезен, хранителен и диетичен плод. Той не съдържа мазнини, натрий и холестерол, което на практика позволява консумацията му в неограничени количества без риск за здравето. Освен това лаймът съдържа много малко калории – в един средно голям плод от около 60-70 грама има едва 20 ккал.

Ползите на лайма са свързани и с това, че той е отличен източник на растителни влакна. Ако искате да си осигурите нужните дози от витамин С, изберете този зелен цитрус. Високото му съдържание на витамин С (около 35%) благоприятства нормализирането на нивото на холестерола в кръвта.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати