Водата повишава енергията и обмяната на веществата

Пиене на Вода

Метаболизмът е сложен процес, благодарение на който тялото превръща приетата храна в енергия. За всичко, което извършвате, е необходима енергия, а водата играе ключова роля в метаболичните процеси на организма, които регулират всичко, случващо се в човешкото тяло.

Водата съставлява около 90 % от кръвната плазма. Поддържайки тялото добре хидратирано вие ще подобрите общото състояние на кръвоносната си система. Кръвта е тази, която снабдява клетките с кислород и други ценни вещества.

Следователно повишеният прием на вода ще доведе до повече кислород в мускулите, които ще могат да изразходват повече енергия. Колкото повече кръв се изпомпва от сърцето, толкова повече кислород отива към клетките, тъканите и органите в тялото. Така те повишават способността си да обменят вещества, необходими за тяхното правилно действие.

Хранителна стойност

Вода

Тялото се нуждае от вода, за да поддържа нормалните си физиологични функции, включително дишането, кръвообращението и отделянето.

Малко хора смятат водата за хранителна, но в крайна сметка тя представлява около 2/3 от теглото на човек, така че може би тя е с най-хранителната съставка от всички, които приемаме. Изследвания доказаха, че човек може да повиши обмяната на веществата чрез пиене на повече вода.

Според проучване, проведено в Германия, хората, които пият по две чаши с вода повече от обичайното, отслабват много по-лесно от останалите. Специалистите препоръчват на ден да се изпиват минимум 8 големи чаши с вода. Съответно ниската консумация на прозрачната безвкусна течност води до забавяне на метаболизма.

Хубаво е да се пие вода още преди да сте ожаднели. В противен случай, ако вече усещате жажда – то тогава тялото ви вече е започнало да се дехидратира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати