Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайната на вкусните палачинки

Тайната на вкусните палачинки

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Палачинки

За да няма бучки в тестото за палачинките, трябва да изсипвате брашното на малки порции, като непрекъснато го разбърквате. Дори да го бъркате с миксер, ако го изсипете накуп, ще останат бучки.

Ако тестото се е получило прекалено гъсто, разредете го с вода, по възможност минерална. Избягвайте разреждането на сместа с прясно мляко.

Не слагайте много захар в тестото, защото палачинките ще се залепват за тигана. По-добре добавете повече захар в плънката за палачинките.

Най-добре е да използвате за пърженето на палачинки специален тиган, предназначен за тази цел. Ако обаче не разполагате с такъв, трябва да изберете тиган, който е чугунен или просто по-плътен.

Преди да нагреете тигана, поръсете го с една супена лъжица сол, а след това го намажете с малко свинска мас или с парченце сланина. Това ще предпази палачинките от залепване.

Палачинка със Сладко

За да изпечете перфектните палачинки, нагорещете тигана и го намажете с олио или сланина. Ако използвате олио, потопете в него парче срязан обелен картоф, набоден на вилица, и с него равномерно намажете тигана.

Върху намазания с мазнина тиган излейте с черпак тесто и наклонете на всички страни тигана, за да може тестото да се разлее и палачинката да стане кръгла.

Върнете тигана на котлона и пържете палачинката около половин или една минута, взависимост от функционалността на готварската ви печка.

С помощта на специална лопатка за палачинки обърнете палачинката или, ако можете, я обърнете във въздуха. Пържете още няколко секунди.

Ако изливате малко тесто в тигана, защото искате палачинките ви да се получат възможно най-тънки, наклонете тигана вертикално и тогава палачинката няма да се скъса при обръщането.

Ако и вие сте любител на палачинките, препоръчваме да опитате някоя от тези рецепти, а именно:

- американски палачинки;

- бананови палачинки;

- или вкусни протеинови палачинки;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
57
47
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
мариана
мариана
13.06.2015 05:54
Кой пържи палачинки бе,те се пекат и най добри стават както ги правеха хашите баби на сач.Пържели се ама простотия
4
14
аеу
аеу
20.05.2015 17:08
като вземете хубаво брашно не става на бучки
4
0
мира
мира
11.03.2015 22:30
Ха ха свинска мас!
2
4
мариана
мариана
13.06.2015 05:56
това е вярно стават по меки
6
0
торта
торта
14.01.2015 16:58
така не се правят палачинки
9
5
Kristal
Kristal
14.02.2014 20:53
Може да налеете мазнина в палачинковото тесто и да разбиете добре,вместо да мажете постоянно...
19
6