Ябълковите семки - полезни и опасни

Ябълковите семки - полезни и опасни

За зрелостта на ябълката може да се съди по семките й. Когато те станат кафяви, плодът се смята за достатъчно узрял, богат на витамини и минерални вещества.

Семките обаче винаги се изхвърлят, но и те са полезни. Смята се, че съдържат много полезни вещества и е правилно да изядете ябълката заедно със семките.

Пет ябълкови семки са достатъчни, за да покрият дневната ви потребност от йод. За съжаление обаче в семките на ябълките се съдържа и опасното вещество – амигдалинов гликозид.

В стомаха това вещество се разгражда и отделя отровна киселина, която е особено опасна за децата. Нейното действие може да се намали с добавяне на захар.

Ябълковите семки - полезни и опасни

Не трябва да се злоупотребява с консумацията на ябълковите семки. Пет семки е пределната норма за спазване на безопасността при консумация на ябълки.

Но все пак това не означава, че не трябва да се консумират ябълкови семки, тъй като те имат уникалното свойство да изглаждат бръчките на лицето.

Биологичната сила на ябълковите семки се използва от су-джо терапията. Семките се слагат на биологично активните точки на стъпалата и китките, а те съответстват на болните органи.

Семките отдават енергията си на поразените участъци и премахват болестите от него. Методите на тази терапия може да се ползват от всекиго без предварителна подготовка.

Консумирайте колкото искате ябълки дневно, но внимавайте със семките. Когато ядете печени ябълки, действието на вредните вещества в семките намалява значително.

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати