Чаени забрани

Чай
Сушилник за прибори и добро настроение-17%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сушилник за прибори и добро настроение
9.00 лв.
7.50 лв.
Виж ››

Едно от нещата, които никога не трябва да правите, е да пиете чай на празен стомах. Чаят е способен да навреди на далака и на стомаха, затова в Китай от векове се смята за глупост да се пие чай на гладно.

Не пийте врял чай. Прекалено горещият чай дразни стомаха, гърлото и хранопровода. Честото пиене на горещ чай може да увреди органите. Това предизвиква повишена раздразнителност на стомашните стени.

Не е добре да се пие и леден чай. Топлият чай дарява с бодрост, прави съзнанието ясно, а леденият чай води до натрупване на излишна влажност и студ.

Също така не е добре да се пие прекалено силен чай. Високото съдържание на танин и кофеин може да предизвика главоболие и безсъние.

Не запарвайте чая прекалено дълго, в противен случай чаените полифеноли и етеричните масла започват да се окисляват, което не само лишава чая от прозрачност, но и от вкусови качества и аромат.

Ако чаят дълго време престоява на топло, в него се увеличава съдържанието на микроорганизми като бактерии и различни видове гъбички, а това нанася вреда на тялото.

Чаша Чай

Не запарвайте чая повече от веднъж, защото полезните му вещества се губят още след първата запарка. Ако използвате пакетчето още веднъж, вредните елементи, които се съдържат в чая, може да се отделят в чашата ви.

Не пийте чай преди хранене, защото това ще предизвика загуба на усещането на вкуса на храната. Освен това временно може да се намали усвояването на протеин от храносмилателните органи.

Не пийте чай веднага след хранене. Всяко обилно пиене веднага след хранене води до разреждане на стомашния сок, а това забавя храносмилането и нарушава работата на всички храносмилателни органи.

Не пийте лекарствата си с чай, а само с вода. Таниновите вещества в чая пречат на много от лекарствата да бъдат усвоени правилно от организма. Затова китайците казват, че чаят, особено черният, разрушава лекарствата.

Никога не пийте вчерашен чай – той не само губи витамините си, но е пълен с бактерии. Можете да го използвате обаче като външно козметично средство. Промивката на очите с вчерашен чай ги успокоява.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
иван
иван
15.03.2015 22:08
:))) Според тази статия чай изобщо не трябва да се пие.
5
0