Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Царска палачинкова торта

Царска палачинкова торта

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Палачинкова Торта

Палачинковата торта не е просто торта, а солено или сладко изкушение от палачинки, които се редуват с най-разнообразни видове вкусна плънка. Добре е да направите палачинките с мая, за да е по-плътен и богат вкусът на тортата.

За тази цел са ви необходими петстотин грама пресято брашно, едно яйце, две чаени чаши и половина мляко, петдесет грама масло или маргарин, двадесет грама прясна или суха мая, една супена лъжица захар и половин чаена лъжичка сол.

Разбъркайте маята с една чаена чаша топло мляко, добавете в сместа половината брашно от рецептата, покрийте с кърпа и оставете на топло място.

Когато сместа започне да се надува и се увеличи два пъти в размера си, добавете жълтъците, захарта, солта, маслото, а след това много внимателно добавете и останалото брашно и разбъркайте така, че да няма бучки.

Палачинки с Хайвер

Добавете останалото прясно мляко и разбъркайте. Оставете на топло. Когато тестото бухне, натиснете го с ръка. Повторете два пъти. Когато тестото бухне за трети път, добавете разбитите на пяна белтъци и оставете на топло за петнадесет минути.

Изпържете палачинките върху нагрят тиган, обилно намазан с олио или свинска мас. Изпържете палачинките от двете страни до златисто. Редете една върху друга в чиния, като мажете всяка палачинка с парченце масло.

Можете да направите и бързи палачинки без мая. Смесете три яйца с двеста и петдесет милилитра прясно мляко, добавете шест супени лъжици брашно, добавете една супена лъжица олио, щипка сол и щипка захар и налейте 250 милилитра газирана вода.

Тестото трябва да е гъсто, но течно. Може да добавите брашно, тъй като лъжиците на всички домакини са различни по големина. За да направите царска палачинкова торта, трябва да намажете всяка палачинка с червен хайвер и масло. След това притиснете най-горната палачинка, за да попие хайверът. Оставете да престои няколко часа в хладилник и нарежете.

Палачинки

Други плънки за солена палачинкова торта са сварени яйца, смесени с нарязан зелен лук, или пастет от черен дроб, или рачешки ролца с майонеза, пържена кайма с кромид лук, пържени гъби, сварен ориз със сос, пушена риба, сварени морски дарове.

Сладката палачинкова торта може да бъде приготвена според вкуса на всеки. Между палачинките може да намажете извара със захар или пък сладко по вкус, а също така сладко кондензирано мляко с нарязани орехи, мед, крем, парченца плодове, накиснати в гореща вода сушени плодове.

За да е перфектна палачинковата торта, можете да намажете най-горната палачинка с разбито яйце и да сложите тортата за двадесет минути във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest