Как да се справим с кулинарните грешки

Как да се справим с кулинарните грешки

Гостите вече са на вратата, а в кухнята се е случило нещо наистина ужасно и великолепната вечеря, която приготвяте, е на път да се превърне в пълно фиаско.

Има някои тънкости, които трябва да знае всяка домакиня, за да се справи с внезапно възникналите проблеми, които могат да развалят вкуса и вида на всяко ястие.

Ако оризът, който задушавате, загори, го прехвърлете в купа, без да захващате и черната коричка в долната част на съда. Той е идеална основа за салата.

Нарежете зелени подправкимента, босилек, магданоз, добавете нарязани на кубчета мариновани чушки, половин нарязана на ситно люта чушка без семките. Овкусете с лимонов сок и зехтин и салатата ви е готова.

Ако сте пресолили супата, просто долейте вряла вода. Сварените картофи, които сте пресолили, превърнете в пюре, като добавите малко повече мляко и нарязани на ситно зелени подправки.

Как да се справим с кулинарните грешки

Ако сте пресолили месото, сервирайте го с бърз сладко-кисел сос. Добавете към соса от печенето на месото малко вода, една чаена лъжичка доматено пюре, две сушени сини сливи, една глава нарязан лук и половин чаена лъжичка захар. Оставете да къкри десет минути на бавен огън и сосът е готов.

Ако месото, което сте варили или пекли, е прекалено жилаво, има изход и от тази на пръв поглед безнадеждна ситуация. Охладете месото.

Нарежете го на много тънки парчета. Пригответе марината от една чаена лъжичка семена на кориандър, които начукайте в хаванче, две супени лъжици соев сос, пет супени лъжици зехтин, три скилидки чесън, нарязани на ситно, зелени подправки по избор.

Разбъркайте, залейте с маринатата нарязаното месо и оставете за половин час. Сервирайте като студен ордьовър или като ястие с гарнитура от зеленчуци.

Ако в последния момент се окаже, че ви трябва майонеза, а нямате, заменете я със сметана, като я превърнете в сос, добавяйки подправки, една чаена лъжичка сладка горчица и две капки лимонов сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати