Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци

Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Готвене

За да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода.

Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът, който по принцип се вари доста трудно, ще е сварен напълно.

За да се задуши бобът, задължително използвайте отворен съд. Ако задушавате боба под капак, той ще стане тъмен на цвят. Най-добре се задушава боб в глинен съд.

Грахът е добре да се накисне във вода два часа и едва тогава да се вари. Така подготвен, грахът става изключително нежен на вкус и се топи в устата.

Не добавяйте доматеното пюре сурово в супата, защото ще й придаде горчив вкус. Задължително е леко да го запържите, тогава вкусът на супата ще е богат и наситен.

Когато правите салата от варени картофи, за да стигне за всеки, имайте предвид, че един картоф стига за един човек. Добре е да съчетаете варените картофи с варени яйца.

Грах Яхния

Ако използвате червено цвекло за салата, полейте нарязаното цвекло с олио, добре го разбъркайте и едва тогава добавете останалите компоненти. Така цвеклото ще запази цвета си.

За да сварите добре картофите и те да имат прекрасен вкус, добавете във водата, в която се варят, половин чаена чаша прясно мляко. Това се отнася обаче само за обелени картофи.

Когато варите броколи, използвайте подсолена вода и не оставяйте броколите да се варят повече от пет минути, за да не изгубят наситения си зелен цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest