gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети за барбекю

Съвети за барбекю

Барбекю

Различните продукти имат нужда от различен начин на обработване. Най-вкусни стават продуктите, изпечени на открит огън.

Този начин е най-подходящ за печенето на месо, което трябва да се приготвя за по-малко от половин час – пилешко филе, пържоли, риба, хамбургери и хот дог.

Печенето на барбекю с капак прилича на запичането на фурна. Тогава се поставя съд с вода или плодов сок близо до месото, за да не се пресуши.

За печенето на малки нежни парченца храна, например морски дарове и зеленчуци, са подходящи пакетчета, направени от фолио.

В такова пакетче можете да добавите ароматни съставки – зехтин, настъргана лимонова кора, шунка и билки по избор. Поставете продуктите в центъра на парче фолио, прегънато на две.

Шишчета на Барбекю

Затворете пакета, като прегънете два пъти страничните му ръбове. За да не разкъсате такъв пакет, го обръщайте само с помощта на голяма щипка. Добре е да оставите малък отвор за излизане на парата.

За да имат аромат на цитрусови плодове свинското, пилешкото, рибата или зеленчуците, малко преди да са готови, посипете въглищата на барбекюто с настъргана кора от цитрусови плодове.

Ако искате приготвените на барбекю продукти да миришат на вкусно, добавете дървена стружка към въглищата. Преди да я добавите, я накиснете за малко във вода.

Опитайте плодове, запечени на барбекю – за тази цел са подходящи нектарините, сливите, ананасът и прасковите. Можете да направите аромата на печеното на жар месо още по-дъхав, ако добавите към въглищата билки по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати