gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Десерти от моркови

Десерти от моркови

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Сладкиш с моркови
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.
Виж ››

Десертите с моркови имат изискан деликатен вкус и нямат вкус на моркови. За приготвянето на торта от моркови, ще ви трябва половин чаша зехтин, сто грама кафява захар, четири яйца, една чаена лъжичка ванилия, триста грама настъргани моркови, двеста и петдесет грама брашно, две чаени лъжички бакпулвер, половин чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка канела, настъргана кора от един портокал.

Разбийте зехтина, захарта, яйцата и ванилията. Добавете настърганите моркови и настърганата кора от портокал. Разбъркайте. Добавете пресятото брашно, солта, бакпулвера и канелата и разбъркайте.

Нагрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава с масло и излейте в нея тестото. Печете един час, докато забитата в тестото клечка за зъби не излезе суха.

Опеченият блат извадете и оставете в тавата за десет минути, след това извадете. Разрежете наполовина по дължина и намажете блатовете с крем.

Моркови

Пригответе го от двеста и петдесет грама маскарпоне, двеста милилитра течна сметана и сто грама пудра захар. При липса на маскарпоне заменето го с крема сирене.

Можете и да не разрязвате блата на две, а да го поднесете, украсен с бита сметана и поръсен обилно с пудра захар.

Пригответе морковени бисквити – ще ви трябват сто грама масло, сто грама стафиди, една чаена чаша настъргани моркови, една щипка сода, гасена с малко оцет, една чаена чаша захар и една чаена чаша брашно.

Към настърганите моркови добавете накиснатите в гореща вода стафиди, добавете содата, захарта и маслото, а след това и брашното.

Разбъркайте и излейте с лъжица върху тава във вид на кръгчета. Печете в предварително нагрята на сто и осемдесет градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати