Вкусни идеи с карфиол

Карфиол

Карфиолът е полезен и от него може да се приготвят всевъзможни вкусотии, вместо да се затваря в рамките на традиционното паниране. Карфиолът е вкусен и приготвен по различен начин.

Пържен карфиол

Сварете една глава карфиол, разкъсана на съцветия. Всяко съцветие потопете в разбити яйца и запържете. Докато са горещи, поръсете ги с кашкавал.

Карфиол с майонеза

Сварете съцветията на една глава карфиол в подсолена вода, наредете ги в тавичка, залейте ги с майонеза и ги запечете в предварително загрята на двеста градуса фурна.

Карфиол с пилешко

Сварете половин глава карфиол, разкъсана на съцветия, заедно с един едър морков. Сварете двеста грама пилешко филе. Нарежете пилешкото месо и моркова на кубчета. Добавете сто грама сварен грах, подправете с майонеза, поръсете с нарязани на ситно зелени подправки.

Супа с Карфиол

Карфиол с репички

Сварете половин глава карфиол, разкъсана на съцветия. Прецедете и охладете. Добавете една глава нарязан на колелца лук, една кисела краставичка, десет репички, сто грама сметана, нарязани на ситно зелени подправки.

Карфиол с яйца

Сварете половин глава карфиол, разкъсана на съцветия, и два моркова. Нарежете ги на ситно. Добавете нарязана на ситно краставица, репички, сто грама сварен грах, добавете сметана и поръсете с нарязани на ситно яйца.

Пюре от карфиол

Сварете една голяма глава карфиол и я пасирайте. Добавете в пюрето сметана или масло.

Супа с карфиол

Сварете четиристотин грама месо по избор заедно с два моркова и две глави лук. Нарежете месото, щом се свари. Върнете го в бульона и добавете съцветията от една глава карфиол. Поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Наталия Петрова
Него харесвам изобщо, само от туршия го ям.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
04.05.2016 21:20
има странен мирис, който не може да изчезне без значение как е приготвен
0
0
Албена Асенова
Печен или паниран-перфектно решение за приготвяне на карфиол.
0
0