Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Направете си свой домашен бар

Направете си свой домашен бар

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Направете си свой домашен бар

Направете си свой домашен бар, където вие ще сте барманът и ще създавате невероятни коктейли не по-зле от истинските професионалисти. Зарадвайте близки и приятели.

Първо се научете как се троши лед. Той е важна част от приготвянето на коктейли. Замразете вода във форма за лед. Извадете кубчетата, сложете ги в плътен найлонов плик и силно го ударете във външната стена на дома си.

Друг вариант за получаването на натрошен лед е да сложите леда между две кърпи и да ударите отгоре с дървен чук. Можете да направите натрошен лед и с помощта на блендер.

За да изглеждат чашите, в които сервирате коктейлите, като в истински бар, натъркайте ръба на всяка чаша с лимон и след това го потопете в сол или захар.

За приготвянето на много коктейли е необходим захарният сироп. Той се приготвя от четири супени лъжици вода и четири супени лъжици захар, които се кипват две минути на бавен огън при непрекъснато бъркане. Охлажда се и стои в хладилника две седмици.

Когато слагате продуктите за коктейла в шейкъра, трябва да следвате определена последователност. Първо се слага натрошеният лед, а след това останалите съставки.

Затваряте капака на шейкъра и тръскате десетина секунди, докато външната част на шейкъра не стане влажна. Веднага се прелива в чаши и се сервира.

Някои коктейли се правят без шейкър. Директно в чашата се слага натрошен лед, добавят се останалите съставки, всичко се разбърква с лъжица с дълга дръжка.

Зарадвайте близките си с коктейл „Карибско шампанско”. Той се приготвя от половин част бял ром, половин част бананов ликьор и охладено шампанско и парченца банан– според решението ви.

В чаша за шампанско налейте рома и банановия ликьор. Залейте с шампанско. Нарежете на кръгчета банана и украсете с тях ръбчето на чашата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Наталиа Петрова
Също така може коктейлите, които се приготвят без лед да се поднасят в чаши престоели във фризера. по този начин и напитката е охладена и обикновената чашата е по-ефектна.
0
0