gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Филийките с масло не вредят на сърцето

Филийките с масло не вредят на сърцето

Филийките с масло не вредят на сърцето
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
7.50 лв.
Виж ››

Досега се смяташе, че маслото трябва да бъде забранено при хранене, за да се защити здравето на хората. И също, че то допринася за инфаркт и други здравословни проблеми.

Според предишни изследвания, наситените мазнини предизвикват годишно около 200 000 случая на преждевременна смърт заради сърдечно-съдови заболявания.

Маслото съдържа големи количества наситени мазнини, които се смята, че могат да повлияят на здравето на сърцето. Именно тези наситени мазнини увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания, както и повишаване на нивото на така наречения лош холестерол. Смята се още, че най-оптималното количество масло за жените е 25 грама на ден.

Две супени лъжици (10 грама) с масло съдържа 5 грама наситени мазнини. Средно възрастните хора употребяват по 800 грама наситени мазнини ежемесечно. Което е с 20% повече от препоръчваното от специалистите.

Учени от университета Браун в Роуд Айлънд сега опровергаха общоразпространеното мнение, че високите дози наситени мазнини причиняват сърдечни удари.

Те установили, че хората, които пият по литър мляко на ден и изяждат половин кило сирене, не проявяват увеличен риск от сърдечно-съдови заболявания.

Хранителните съставки в останалите храни от дневната ни дажба обезвреждат по някакъв начин нежелателните ефекти на наситените мазнини. Ако не се прекалява с тях, те могат да бъдат неутрализирани от калция, витамин D, калия и магнезия, включени в хранителния ни режим.

Дори при хората, които консумират до 593 г наситени мазнини дневно, не бил отчетен риск от сърдечен удар. Което потвърждава тезата за неутрализирането им от останалите храни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ами
ами
23.01.2015 15:42
А защо не пишат какви храни трябва да се ядат, че да неутрализират тези мазнини? доста зеленчуци и плодове според мен..
реклама на млечната индустрия, нищо повече.
Кисело мляко ниска масленост, извара и бяло саламурено сирене по малко, това са млечните храни, които е сравнително по-добре да се консумират, ако не сте дете или тинейджър, а след 40-те...
0
2