За ползата от прясно изцедените фрешове

Приготвяне на Фреш

Плодовите и зеленчуковите фрешове са полезни за организма ни продукти, част за здравословния начин на живот. Един от целесъобразните начини да бъдат извлечени ценните съставки от повечето плодове и зеленчуци е те да бъдат прясно изцедени.

Лимонов сок

Жълтия кисел плод е полезен заради съдържание на витамин С, B, рибофлавин, калций, фосфор, магнезий, протеини, въглехидрати, антиоксиданти. Последните спомагат за подобряване на имунитета на организма.

Заради съдържанието на витамин С, лимоновият сок благоприятства за подмладяване на кожата и блясъка на лицето. Втриването на няколко капки от течността в косата след измиване ще й придаде блясък и обем. Лимонът е от полза и за загубата на тегло и за детоксикацията на организма.

Ябълков сок

Ябълката е пълна с хранителни вещества - фитонутриенти, включително витамини А и Е, бета-каротин, витамин B и C, калий, магнезий и фосфор, пектин, който спомага за намаляването на "лошия" холестерол. Пектинът помага на храносмилателната система.

Фрешове

Гроздов сок

Лечебните свойства и антиоксидантното действие на гроздето са широко известни. Гроздето подобрява когнитивните способности и засилва паметта и концентрацията. Хората, които пият гроздов сок, показват по-добри резултати на тестове, оценяващи менталните функции и способността за запаметяване.

Гроздето е богато на витамин B и C, калий, йод, желязо, мед и калций. Плодът помага в борбата със стреса и пречистването на тялото от токсините. Гроздовият сок е полезен и при запек, сърдечни заболявания, алергии и подагра.

Сок от моркови

Той е богат на бета-каротин, множество витамини и минерали, витамини В, С и К, калий, калций, фосфор, цинк, алуминий, натрий, магнезий, желязо, мед и други минерали. Бета-каротинът е отличен антиоксидант и има антиракови, антистареещи и противовъзпалителни свойства.

Консумацията на сок от моркови помага за намаляване на "лошия" холестерол и укрепва кръвоносните съдове, облекчава спазмите и е полезен за нормализиране на храносмилането. Фрешът от моркови е препоръчителен при бременни жени, тъй като е полезен за развитието на плода.

Нар

Сок от нар

Полезен е за сърцето, намалява риска от онкологични заболявания, спомага повишаването на сексуалната активност. Редовната консумация на фреш от нар може да помогне в борбата с измененията, които настъпват в тялото с напредване на възрастта.

В сока от нар има 3 пъти повече антиоксиданти, отколкото в червеното вино и зеления чай. Високото съдържание на антиоксиданти не само помага за предотвратяване на атеросклероза, но може да обърне развитието му.

Сок от червено цвекло

Червеното цвекло съдържа витамини В и С, калий, магнезий и желязо. Сокът от червено цвекло спомага за намалявате на теглото, помага и при проблеми със съня. Комбинацията от сок от моркови и червено цвекло е полезна за облекчаване симптомите на менопауза.

Сокът от червено цвекло е полезен за сърцето, издръжливостта на мускулите, подобрява тонуса и зарежда с прилив на енергия.

Сок от червени боровинки

Боровинката са богати на витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества и флавоноиди, есенциални мастни киселини - линолеова киселина, алфа линолеова киселина, каротеноиди и фитостероли. Помага за предотвратяване на редица заболявания, включително сърдечно-съдови и рак.

Сокът от червени боровинки може да блокира инфекция на пикочните пътища чрез танините, които възпрепятстват полепването и задържането на бактериите за стената на пикочния мехур и уретрата.

Консумацията на сок от боровинки не е препоръчителна за хора, които имат камъни в бъбреците.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати