Киселото мляко спасява от лош дъх на устата

Кисело Мляко
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Наскоро учени от Япония установиха, че честата консумация на кисело мляко има благотворен ефект върху аромата на вашия дъх. Оказва се, че хората, които наблягат на млечният продукт, имат по-ниски нива на сероводород във въздуха, който издишват.

Продължителният прием на кисело мляко е дори в състояние изцяло да се пребори с неприятния дъх в устата.

Основният виновник за лечебните свойства на тази храна са бактериите, които съдържа. Тези бактерии и тяхното усвояване са в състояние да изчистят лошия мирис на слюнката, езика и цялата устна кухина.

Само 90 грама кисело мляко на ден са достатъчни, за да се справите с неприятния дъх в устата.

Лошият дъх не е изолирано явление. Около 25 % от хората имат подобен проблем, сочат мащабни изследвания.

Той не винаги е свързан с лошата хигиена. Неприятният мирис в устата най-често се дължи на локални патологични процеси, съпроводени с бактериално разграждане на протеини, съдържащи сяра. Такива има в хранителни остатъци, мъртви тъкани, бактериални клетки и кървене при гингивит и пародонтит.

Гадене

Лошият дъх може да е следствие на диабет, заболявания на зъбите, белите дробове, черния дроб и бъбреците. Може да е предизвикан и от хроничен синузит, хроничен бронхит и стомашно-чревни смущения.

Тютюнопушенето, приема на определени медикаменти, прекаляването с алкохол и хормоналните проблеми също могат да бъдат сред причините за лош дъх в устата.

Съществува вероятност неприятният мирис, идващ от устата, да бъде предаван и по наследство.

За превенцията му освен редовния прием на кисело мляко е препоръчително още да спазвате перфектна устна хигиена. При миене на зъбите не забравяйте да изтъркате добре повърхността на езика и вътрешността на бузите, за да премахнете излишните налепи и бактерии.

Конците за зъби също са подходящо средство за предотвратяване на лошия дъх.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мирела
Мирела
12.12.2011 19:29
Незаменим се оказа нашият традиционен български продукт – чудното кисело мляко. Колкото повече чета по темата, толкова повече се убеждавам, че той е незаменим. А сега разбрах, че и срещу кариеси бил ефективен и предпазвал венците, супер. Вижте тук има също малко информация по темата -
2
0