Бананите са перфектната енергийна инжекция

Ядене на Банан

Бананът е най-подходящата храна, която можете да приемате в напрегнати състояния, в които ви е необходима допълнителна енергия и концентрация.

За по-малко от час приемът на 1-2 банана може по-добре от всеки друг продукт да зареди организма с необходимите хранителни вещества за пълноценното функциониране на мозъка и тялото.

Причина за това са лесно усвояваните от човешкия организъм фруктоза, глюкоза и захароза. Установено е, че консумацията на жълтия плод допринася за много бърз, траен и осезаем прилив на енергия.

Съдържанието на фибри допълнително обогатява качествата на банана, правейки го ценен помощник за подобряване на здравето на храносмилателната ни система и възстановяване на нормалната функция на стомашно-чревния тракт.

Специалистите препоръчват редовната консумация на питателния продукт за превенция и част от лечебната диета на редица заболявания, включващи проблеми със сърдечно-съдовата система (в един банан се съдържат 300 мг. калий, който помага в борбата срещу високо кръвно налягане и укрепва сърдечния мускул), артрит, анемия, сутрешно гадене, запек, киселини, язви.

Банани

Калият прави банана изключително подходяща храна и за хората, които искат да укрепят състоянието и функциите на черния дроб, мозъка, костите, зъбите и най-вече мускулите. От всички възможни плодове единствено в бананите се съдържа най-високо количество калий.

Бананите са изключително подходящи и за успокояване на нервната система, тъй като имат в състава си високо съдържание на витамин В. Известно е, че този витамин е отговорен за доброто настроение.

Освен това този плод съдържа субстанцията триптофан, която има доказано антидепресиращо действие. Триптофанът се превръща в серотонин, който благоприятства за усещането за щастие.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати