Бирата не е виновна за биреното коремче

Бирата не е виновна за биреното коремче
Практичен сушилник за мивка-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Биреното коремче не се появява от калориите в бирата. Някои смятат, че светлата бира помага за унищожаването на биреното коремче. Наистина, в светлата бира има по-малко калории, отколкото в тъмната.

Но според диетолозите биреното коремче се повява най-вече заради мезетата, които вървят с бирата. Така че е достатъчно да ограничите пържените мезета, които консумирате, докато пиете бира.

Смята се, че колкото е по-тъмна бирата, толкова е по-силна. Това не е вярно. Има силни тъмни бири и силни светли бири. Разликата между тъмната и светлата бира е в обработването на суровината за производството й.

Много хора са на мнение, че ако се охлади бирата повторно, тя ще загуби вкусовите си качества. Бирата ще загуби вкуса си, ако няколко пъти я подгреете и след това я охладите.

Бирата не е виновна за биреното коремче

Смята се, че известната бира Гинес, която се продава в Ирландия, където се прави, е по-добра от тази, която се продава в другите страни. Единственото влошаване на качеството на бирата може да се получи при прекалено дълъг процес на транспортиране.

Добрата бира трябва да е горчива. Горчивината се получава от малките шишарки на хмела, който придава характерния вкус на тази напитка. Някои видове бира съдържат повече хмел, други – по-малко.

Най-добре се съхранява бирата в тъмнокафяви бутилки, защото те пропускат по-малко светлина от зелените. Зеленото стъкло се е използвало масово за производство на бирени бутилки след Втората световна война.

Тогава в Европа е имало остра липса на кафяво стъкло. Предприемчиви производители на бира започнали да използват зелено стъкло и да твърдят, че зелените бутилки съдържат по-качествена бира.

Жените пият по-малко бира от мъжете – това твърдение изобщо не е доказано. Жените, както и мъжете, консумират различно количество от кехлибарената напитка.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
вмв
вмв
15.10.2012 16:29
Първият български сайт и форум за домашно пивоварство :

0
0