И слабоалкохолните питиета водят до алкохолизъм

И слабоалкохолните питиета водят до алкохолизъм
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Напоследък все по-предпочитани сред подрастващите са напитки с ниско съдържание на алкохол. Консумацията им се счита за по-безвредна в сравнение с приемането на твърдия алкохол.

Учените обаче разбиха този мит. Нискоалкохолните напитки също имат потенциала да превърнат консуматорите си в алкохолици. Това важи с пълна сила най-вече за нежния пол, съобщава БГНЕС.

Ето защо е необходимо да сте по-внимателни с редовната консумация на бира, вина, шампанско, коктейли и други нискоалкохолни напитки, тъй като и те крият риск от пристрастяване. Сладките „дамски“ питиета също могат да ви направят зависими.

Енергийните напитки също попадат в този списък. Редовната консумация на такива течности, може да предизвика алкохолизъм и неустоимо влечение към спиртните напитки.

Оказва се обаче, че младите все още явно не са запознати с опасните последици за здравето им. За сега без успех остават и намеренията на големите здравни организации да ограничат консумацията на алкохолни напитки сред подрастващите.

И слабоалкохолните питиета водят до алкохолизъм

Обобщени данни показват, че почти 50 процента от всички алкохолни напитки се закупуват от млади момчета и момичета.

Последиците от алкохолната зависимост съвсем не са за пренебрегване. Прекаляването с питиетата може да доведе до системно наливане, резултатите от които са нарушения в съзнанието, чернодробни заболявания, включително и цироза, панкреатит, сърдечна недостатъчност, импотентност при мъжете и намалени детеродни способности при жените, деменция.

Вече близо четвърт век алкохолизмът е обявен за болест от Американската асоциация по медицина. Изходът от нея е фатален, ако не се вземат навременни мерки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати