Афродизиаците

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Шоколад
Мултифункционална отварачка 5в1-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мултифункционална отварачка 5в1
17.50 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Смята се, че определени продукти предизвикват сексуално желание – ягоди, стриди, шоколад. Но дали те са наистина причината за повишеното либидо?

Има много растения и хранителни продукти, както и напитки, които действат съдоразширяващо и по този начин тласкат човека към желание за интимност.

Женшенът, шафранът и йохимбинът – вещество от дърветата йохимбе в Африка – подобряват значително сексуалната функция при хората и най-вече при мъжете.

Те могат да помогнат за овладяване на проблема с еректилната дисфункция. Виното и шоколадът също подобряват сексуалната функция, но ефектът е по-скоро психологически.

Шоколадът се смята за афродизиак, но неговата консумация не кореспондира с повишената сексуална възбуда. Най-вероятно хората усещат ефекта благодарение на фенилетиламина в шоколада.

Афродизиаците

Той влияе върху повишената изработка на ендорфини и серотонин. Алкохолът действа съдоразширяващо, но ефектът му спира дотук и често води до разочарования в спалнята.

Испанската муха и прочутата в цял свят жаба Буфо имат противоположен ефект и действат токсично. От тях обаче се правят извлеци и се приготвят лекарства срещу импотентност.

Индийското орехче, а също така карамфилът и чесънът, както и амбрата, която се образува в храносмилателния тракт на китовете, помагат за засилване на сексуалното влечение.

При тези вещества обаче не е ясно количеството, което трябва да бъде използвано, за да се постигне максимален ефект, без да има нежелани последствия върху здравето. Индийското орехче например в големи количества предизвиква халюцинации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати