Как да не усещаме глад

Как да не усещаме глад

За да се научите да контролирате чувството на глад, трябва да знаете някои правила. Изделията от зърнени култури, както и бадемите, предизвикват чувство за насищане.

Когато имате чувството, че сте сити, консумирате по-малко храна. За много хора борбата с глада е истински проблем, особено ако искат да спазват диета.

Продуктите, които действат засищащо и не ви карат да преяждате, са най-вече пълнозърнестите култури. Овесът, ечемикът, ръжта и царевицата имат висока плътност и ниска калоричност.

Те помагат на организма по-лесно да се справи с проблемите, предизвикани от глава, особено такива като силни болки в коремната област.

Продуктите, които съдържат устойчиво нишесте и олигозахариди, също създават усещане за ситост. Устойчивото нишесте не се смила в тънките черва на здравите хора и е източник на разтворими и неразтворими влакнини.

Как да не усещаме глад

Определено количество устойчиво нишесте в продуктите дава реакция във вид на образуване на глюкоза в кръвта, затова след два часа човек иска да яде по-малко.

Олигозахаридите са сложни въглехидрати, които могат да бъдат открити в бобовите култури. Те помагат за поддържането на стабилни нива на глюкоза в кръвта.

Както и устойчивото нишесте, олигозахаридите не се смилат в тънките черва, а се метаболизират и след това напускат дебелото черво. Така човек се чувства сит много дълго време.

Белтъчините създават усещане за ситост. Продукти, богати на белтъчини, са кисело мляко, зърнена закуска, яйца, млечни продукти. Соята също е полезен доставчик на белтъчини.

Бадемите са много важни, ако искате да се чувствате сити дълго време. В тридесет грама бадеми се съдържат шест грама белтъчини. Когато сте гладни, хапнете шепа бадеми.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати