Пет подправки за млади готвачки

Пет подправки за млади готвачки

Подправки

Ако сте начинаеща готвачка, тепърва ще натрупвате знания и кулинарни умения. Има пет подправки, които са способни да превърнат най-обикновеното ястие в истинска наслада за небцето.

С тяхна помощ ястията ви ще имат вкуса на италианската романтика, на френската пикантност и на лютивостта, характерна за повечето източни ястия.

Италианският стил предполага обилно използване на босилек и риган. Можете да ги купите в пресен или сушен вид и сами да си ги отгледате в саксия.

Добавете ги към типичните италиански хранипица и макарони, както и в салата от пресни зеленчуци и ще получите истинско италианско пиршество.

Джинджифил

Тези две подправки се съчетават успешно с месни и рибни ястия. Друга важна подправка е джинджифилът – това е подправката, която добрите домакини използват и в десертите, и в основните ястия.

Джинджифилът се добавя в тестени изделия, хляб, бисквити и всевъзможни видове сладкиши. Без тази подправка е невъзможно да си представим вкуса на китайските манджи.

Сгответе пиле или зеленчуци в джинджифилов сладко кисел сос, използвайте тази подправка, за да поръсвате с нея ориза, направете чай от джинджифил.

Всяко месно ястие ще стане по-вкусно, ако добавите малко червен пипер. Добавяйте червен пипер в салати и супи, това ще направи цветовете на ястията по-ярки.

И най-баналната, но много полезна и незаменима подправка, е черният и белият пипер, в млян вид или на зърна. Печене, варене, задушаване – всичко това е немислимо без черен или бял пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати