Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Направете сладолед сами

Направете сладолед сами

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Направете сладолед сами

Изненадайте гостите и близките си с вкусен сладолед, който няма да съдържа консерванти и изкуствени оцветители. Можете да го приготвите сами.

Необходими са ви един килограм пъпеш, осемстотин и петдесет грама захар, триста милилитра вода. С помощта на тези продукти ще получите вкусен плодов сладолед.

Намачкайте пъпеша с вилица или го пасирайте в блендер до състояние на пюре. По-лесно ще ви бъде първо да го нарежете на малки парченца и после да ги пасирате или смачкате.

Сварете сироп от захарта и водата. След като се посгъсти, добавете пъпеша, разбийте добре с миксер и оставете да се охлади няколко часа във фризера.

Направете сладолед сами

Когато вече започне да се замразява, го извадете, разбийте го отново с миксер и пак го оставете да замръзва окончателно във фризера. Остава само да го поднесете с подходяща украса.

Ако харесвате експериментите, пригответе сладолед с уасаби. Този сладолед може да се съхранява във фризера един месец. За да получите шест порции, са ви необходими пет жълтъка, сто грама захар, десет грама уасаби и 200 милилитра течна сметана.

Смесете жълтъците с ужасно лютото уасаби. Трябва и двата продукта да са със стайна температура, иначе се смесват много трудно. Добавете захарта. Тя се добавя на водна баня, но водата не трябва да кипи.

След седем минути свалете десерта от водната баня и разбъркайте, като добавите и разбитата с миксер сметана. Излейте сместа във форма и оставете да се замрази.

За да не е толкова лют сладоледът с уасаби, сервирайте го, като го поставите върху основа от плътни бисквити или парчета пандишпанов блат за торта.

Ето и някои други прекрасни рецепти за сладолед

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest