Енергийните напитки блокират мозъка

Енергийните напитки блокират мозъка

С оглед на невижданата до сега консумация на енергийни напитки експерти и учени започнаха мащабни изследвания относно „ползите“ и вредите на този тип питиета върху човешката физика и психика.

За нещастие голяма част от изводите от изследванията са не само предупредителни, но и стряскащи.

Според някои специалисти приемът на енергийни напитки след вечер, в която сте употребили много алкохол, може да се окаже пагубен за мозъка ви. Вследствие на консумацията съществува вероятност той напълно да блокира за известен период от време.

Притеснителното е, че щетите, които се нанасят на сивото вещество и нервната система, НЕ могат да бъдат определени като „поправими“.

В състава на енергийните напитки фигурира субстанцията таурин - приета условно за есенциална аминокиселина, която в молекулата си съдържа сяра.

Освен това е противопоказно и консумирането на енергийни напитки на гладно. Резултатът е остра умора и неблагоприятен ефект върху сърдечно съдовата система.

Този вид напитки водят още и до сгъстяване на кръвта, вследствие на което може да се стигне до сериозни проблеми със сърцето.

Енергийните напитки блокират мозъка

Тези питиета оказва се влияят зле и на цялостното състояние на психиката ви. Продължителната им консумация може да доведе до сънливост, депресия и усещане за постоянна умора. Страничните ефекти от консумацията им включват още нервност, раздразнителност, безсъние. Високо кръвно налягане, аритмия и стомашно разтройство също са възможни последици.

Енергийните напитки са пагубни и за външни вид. Учени са доказали, че редовната им консумация видимо намалява здравината на ноктите и блясъка на косите.

Не бива да се пренебрегва и факта, че енергийните напитки водят до зависимости. Причина за това е съдържанието на кофеин.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати