gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»В стресови ситуации хапвайте нектарини

В стресови ситуации хапвайте нектарини

Нектарини

Сочните нектарини са перфектната храна в топлите летни месеци. Освен вкусни, тези плодове са и безспорно изключително полезни за здравето ни.

Едно от най-добрите предимства на нектарините е тяхната функция да успокояват нервната система. Причина за това е високото съдържание на калий. В 100 грама плод има 9 мг от ценния минерал. Ето защо тези плодове се препоръчват като природно "лекарство" при стресови ситуации.

Освен това не бива да се безпокоите за линията си, ядейки нектарини. Въпреки че са изкусително сладки, те имат ниско съдържание на захар.

Това ги прави ниско калорични и същевременно перфектната храна дори за тези, които са на специален хранителен режим. В 100 грама нектарини се съдържат 49 килокалории. Плодът се препоръчва и за диабетици.

Нектарините предпазват кожата, лигавиците, очите и сърцето на действието на свободните радикали.

Те са полезни и за регулиране на дейността на стомашно-чревния тракт. Имат леко слабително действие.

Вкусни Нектарини

Освен това действат и като своеобразен филтър на бъбреците, като ги изчистват от ненужните вещества.

Цялостното действие на сочния плод е укрепване на имунната система. Благодарение на плодовите си киселини, нектаринките успешно стимулират апетита.

Благотворните въздействия не спират до тук. Редица специалисти препоръчват нектарините на хора със сърдечно-съдови проблеми.

Причина за това са високото съдържание на калий и ниското съдържание на натрий, намиращи се в летния плод. Нектарините са способни и да намалят нивата на лошия холестерол в кръвта.

Редовната консумация на плода е в състояние да подобри венозната микроциркулация и да подобри тонуса на стените на съдовете.

И още – нектарините се считат и за едно от най-ефективните природните средства за успешна превенция от ракови заболявания.

Рейтинг

5 5
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
mihaela
mihaela
30.08.2014 21:52
4ервените или жалтите
0
0