Ягодите са ключът към младостта

Ягоди

Редовната консумация на червените плодове може да поддържа младежкия ви вид десетилетия наред. Благодарение на състава си, ягодите имат способността да повишават количеството антиоксиданти в кръвта.

Ягодите съдържат и множество полезни фитохранителни вещества, включително флавоноиди, антоцианидини и елагова киселина.

В резултат на това се постига така бленуваното забавяне на стареенето. Това се случва, тъй като приемът на ягоди действа благоприятно и отпускащо върху човешкия организъм.

Молекулните съединения унищожават свободните радикали в организма. Хапвайки повече ягоди, вие ще се повишите шансовете да се разделите с токсините, тежките метали и други вредни съединения в организма, които отделят отровни оксиди и застрашават организма от пагубни болести.

Вследствие на това значително се намаляват шансовете да се разболеете от едни от най-пагубните състояния – сърдечни заболявания, диабет и рак.

Ползи от Ягоди

Освен това вкусният плод е богат и на ценната фолиева киселина, чиито полезни функции все по-често се изследват и изтъкват. Ягодите са добър източник и на други витамини и минерали.

Калий, желязо и магнезий са сред най-важните съставки на плода.

Добър източник са и на витамин С. Изчислено е, че 100 г ягоди покриват препоръчваната доза за витамина за деня.

Положителните качества на червения плод са безспорни. И все пак е полезно да се знае, че при някои хора прекаляването с ягоди може да има лоши последици.

Хората със сериозни заболявания на бъбреците или жлъчката е препоръчително да избягват тяхната консумация. Същото важи и за тези, които имат заболяване на щитовидната жлеза.

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати