Ягодите са ключът към младостта

Ягоди
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
8.99 лв.
6.92 лв.
Виж ››

Редовната консумация на червените плодове може да поддържа младежкия ви вид десетилетия наред. Благодарение на състава си, ягодите имат способността да повишават количеството антиоксиданти в кръвта.

Ягодите съдържат и множество полезни фитохранителни вещества, включително флавоноиди, антоцианидини и елагова киселина.

В резултат на това се постига така бленуваното забавяне на стареенето. Това се случва, тъй като приемът на ягоди действа благоприятно и отпускащо върху човешкия организъм.

Молекулните съединения унищожават свободните радикали в организма. Хапвайки повече ягоди, вие ще се повишите шансовете да се разделите с токсините, тежките метали и други вредни съединения в организма, които отделят отровни оксиди и застрашават организма от пагубни болести.

Вследствие на това значително се намаляват шансовете да се разболеете от едни от най-пагубните състояния – сърдечни заболявания, диабет и рак.

Ползи от Ягоди

Освен това вкусният плод е богат и на ценната фолиева киселина, чиито полезни функции все по-често се изследват и изтъкват. Ягодите са добър източник и на други витамини и минерали.

Калий, желязо и магнезий са сред най-важните съставки на плода.

Добър източник са и на витамин С. Изчислено е, че 100 г ягоди покриват препоръчваната доза за витамина за деня.

Положителните качества на червения плод са безспорни. И все пак е полезно да се знае, че при някои хора прекаляването с ягоди може да има лоши последици.

Хората със сериозни заболявания на бъбреците или жлъчката е препоръчително да избягват тяхната консумация. Същото важи и за тези, които имат заболяване на щитовидната жлеза.

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати