С диетичните напитки се затлъстява, а не отслабва

С диетичните напитки се затлъстява, а не отслабва

Честата консумация на диетични газирани напитки не води до отслабване, а до затлъстяване, предупреждават американски специалисти.

Диетичните напитки наистина имат по-ниско калорийно съдържание, но въпреки това не понижават риска от натрупване на излишни килограми. Дори напротив - те стимулират апетита и карат хората да ядат повече, пояснява вестник Дейли експрес.

Хората, които консумират ежедневно диетични газирани напитки, имат със 70% по-широки талии след десетилетие, в сравнение с хората, които ги избягват.

Обяснението на специалистите е, че изкуствените подсладители водят до напълняване, тъй като стимулират апетита. Една от теориите е, че тялото използва вкуса, за да регулира глада, а подсладителите объркват този механизъм.

Диетичните газирани напитки повишават нивото на кръвната захар. Учени от Тексаския университет съветват, ако не можем да заменим напълно диетичните напитки с вода, по-добре да преминем на нормални напитки.

Вместо диетични напитки, ако целта ви е да стопите излишните килограми, доверете се на природата. Можете да постигнете добри резултати чрез сока от грейпфрут и зелен чай.

С диетичните напитки се затлъстява, а не отслабва

Грейпфрутът е един истински борец срещу мазнините. Този плод съдържа оксиданти, борещи се с окисляването на клетките, което от своя страна води до ракови заболявания. Червеният грейпфрут намалява триглицеридите и съдържа само 39 калории в 100 грама.

Зеленият чай е стимулираща отслабването билка и е изключително подходящ при диета. Консумирането на зелен чай осигурява здраво сърце и антивирусни агенти.

Той играе ролята на регулатор на нивото на кръвната захар, подобрява метаболизма и многократно ускорява топенето на мазнините.

Препоръчва се пиенето на зелен чай всекидневно по време на диета. Учените твърдят, че 5 чаши дневно е магическото число за отслабване.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати