gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как правилно се съхраняват яйца и млечни продукти във фризер

Как правилно се съхраняват яйца и млечни продукти във фризер

Как правилно се съхраняват яйца и млечни продукти във фризер

Поначало млечните продукти и мазнини, ястията със сметана и майонеза не са особено подходящи за продължително замразяване.

Ако все пак сте решили и е необходимо да ги сложите във фризера, е необходимо да знаете някои основни неща.

Яйцата например в никакъв случай не трябва да се замразяват с черупките, защото те се пукат. Подготовката изисква отделяне на белтъците от жълтъците, в зависимост от кулинарните ви нужди. Можете да разбиете без разделяне целите яйца на хомогенна смес.

За да предпазите яйчената смес от прекалено сгъстяване се препоръчва да добавите щипка сол или захар. Задължително отбележете това на етикета. Това обаче не важи само за белтъците. Те могат да се съхраняват във фризер (или камера) без никакви добавки. Белтъците могат да се разбиват на сняг и след размразяването.

Разбитите яйца се изсипват в пластмасов съд или във форми за лед. След това се опаковат в полиетилениево фолио. Така те могат да запазят вкусовите си качества в рамките на 10 месеца. Единствено белтъците могат да престоят и до една година.

Мляко

Как правилно се съхраняват яйца и млечни продукти във фризер

Срокът на съхранение на млякото е 2-3 месеца.

Сметана

Този продукт се замразява в малки пластмасови съдове. Може да се замразява както в неутрален вид, така и разбита.

Сирена, кашкавал

Меките сирена като цяло са по-подходящи за замразяване, отколкото твърдите. Опаковат се в алуминиево или полиетиленово фолио. Ако сирената са нарязани на филийки, всяка от тях се увива поотделно в полиетиленово фолио. При този вид млечни продукти максималният срок на съхранение е 6 до 8 месеца.

Масло

Ако ще замразявате маслото за кратък период от време – поставете го в станиол. За по-продължително оставяне във фризер то трябва да се обвие в алуминиево или полиетиленово фолио. Максималният срок за съхранение е половин година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати