Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ябълките помагат и при проблеми с бъбреците

Ябълките помагат и при проблеми с бъбреците

AdminAdmin
Администратор
95442k
Ядене на Ябълки

Ябълките са може би най-популярният растителен продукт, включван в диетите за отслабване. И все пак полезният плод има широкоспектърни лечебни свойства.

Едно от най-силно изразените му качества е да помага на хора с проблеми с бъбреците и отделителната система.

Танинът, органичните киселини и минералните соли, влизащи в състава на ябълките, пречат на образуването на големи количества пикочна киселина.

В този смисъл хрупкавият плод се препоръчва горещо на хора, имащи пясък и камъни в бъбреците. Всъщност песъчинките се образуват именно от соли на пикочната и оксаловата киселина.

Възпаления на червата също могат да се лекуват с редовен прием на ябълки. Природните лечители са на мнение, че плодът помага както при диария, така и при хронична констипация.

При диария ябълките трябва да се приемат в настърган вид. Те действат благоприятно при такива състояния, благодарение на високото си съдържание на пектин. Той, заедно с целулозата и киселините, са в състояние да премахнат хроничния запек.

Ябълки

Важно е да се отбележи, че приемът на ябълки има благоприятен ефект и върху сърдечно-съдовата система.

Плодът има значително количеството от витамините С и Р, които имат доказано добър ефект при превенция на атеросклероза и хипертония.

Известно е, че ябълките имат твърде ниска енергийна стойност. Ето защо те са перфектната храна за хора със затлъстяване.

Ябълките имат свойството да изчистват токсините от тялото.

Веднъж седмично можете да опитате разтоварващ ден, включващ само 1.5 до 2 кг ябълки. Сами се убедете в ефекта от детоксикацията. Този вид пречистване е изключително подходящ особено за хората, водещи заседнал начин на живот.

Главоболие и главозамайване също се повлияват добре след приема на плода.

Макар хранителната стойност на ябълките да не е голяма, съдържанието на витамини в тях е високо. Те са изключително ценни за организма, тъй като съдържат целулоза, много пектин, минерални соли (калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, желязо) и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest