Във Франция намислят желание с палачинка

Палачинки

Във Франция открай време съществува традиция при обръщането на палачинка в тигана да се намисли желание. Ако с едната си ръка човек държи дръжката на тигана, а с другата – монета, желанието ще се сбъдне.

Най-голямата палачинка в света е била с диаметър петнадесет метра, дебелина почти три сантиметра и е тежала три тона. Тя е била изпържена в Роучдейл, Манчестър.

В Англия се правят палачинкови надбягвания, при които много хора се състезават, като тичат и едновременно подхвърлят горещи палачинки върху тигани.

Първото палачинково надбягване се е състояло в далечната 1445 година. В Русия е съществувал обичаят да се дава палачинка на жена преди раждането, а по време на погребение хората се черпели с палачинки.

За да не се образуват бучки по време на приготвянето на тестото за палачинки, е добре да се добави малко сол в млякото и то предварително да се разбърка добре.

Палачинки със Сладко

За да направите тънки палачинки, които сякаш са дантелени, не използвайте студени яйца и студено мляко. Извадете продуктите от хладилника и ги оставете да престоят известно време.

За идеалните палачинки ще ви трябват една чаена чаша брашно, четири жълтъка, четири белтъка, две чаени чаши прясно мляко, три супени лъжици разтопено краве масло, щипка сол, щипка захар.

Разтопеното масло разбийте със суровите жълтъци и захарта, разредете с прясното мляко и като постоянно разбърквате, добавете брашното, докато се получи течно тесто.

Тогава добавете предварително разбитите белтъци и посолете. Изливайте на тънък слой върху неголям силно нагрят тиган, който сте намазали с олио с помощта на срязан картоф.

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати