Повече сладолед - по-малко стрес

Сладолед

Сладоледът намалява стреса и се бори с безсънието. До този извод стигнаха специалисти от американския Институт за биомолекулярна химия.

Леденото лакомство, толкова харесвано и от деца, и от възрастни, действително помага при стрес благодарение на триптофана, който се съдържа в млякото и в сметаната.

Триптофанът е натурален транквилизатор, успокояващ нервната система, подобряващ настроението и помагащ на хората да се преборят с безсънието.

Шоколадовият сладолед също е полезен. Шоколадът ускорява пулса, повишава кръвното налягане, тоест както и кофеинът е природен стимулатор.

Сладоледът има запазено място в съвременната профилактика на стомашно-чревните заболявания. Когато е направен на базата на йогурта, той влияе благотворно на чревната микрофлора. Тъй като заедно леденото изкушение, там попадат необходимите на организма бактерии.

Шоколадов Сладолед

Предимството на сладоледа от йогурт е и в това, че именно в замразен вид той може много дълго да съхранява своите полезни свойства, тъй като през това време бактериите "спят" замразени.

Сладоледът е богат на витамини и минерални вещества. В него се съдържат полезните за очите и кожата витамини А, В, й, Е и Р. Освен това съдържа и фосфор, необходим за костите и растежа, магнезий, калий и желязо.

Лечебните свойства на това лакомство били признавани дори от бащата на медицината Хипократ. В Древна Гърция и в Древен Рим, сладоледът се смятал за лекарство на аристократите. С него се е лекувал дори знаменитият пълководец Александър Македонски.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати