Червен боб, орехи и авокадо са сред перфектните храни за жените

Червен боб, орехи и авокадо са сред перфектните храни за жените

С мисъл за нежната част от читателите ни, Gotvach.bg представя текст, съдържащ информация за едни от най-добрите храни за жени. Разбира се, изброените продукти са полезни за здравето на всички, но при жените имат по-осезаем ефект и действие.

Червен боб

Като цяло бобовите култури се считат за едни от хранителните „съкровища”. А червеният боб е една от най-добрите храни за човешкия организъм. Първо, защото са богати на антиоксиданти. Второ - съдържат ценни протеини, фолати, минерали и фибри.

Червен боб, орехи и авокадо са сред перфектните храни за жените

В състава на червения боб влизат още т.нар. „резистентна скорбяла”, която помага на тялото да гори мазнини, засища бързо и за дълго, контролира нивата на кръвната захар и дори намалява риска от ракови заболявания.

Дори и да нямате време да си варите червен боб, можете да се доверите на някои консерви.

Седмично е добре да приемате не повече от три купички с червен боб. Ако се притеснявате, че този продукт ще ви докара газове, можете да разпределите количеството по лъжица на ден първата седмица, след което да продължите с по две супени лъжици на ден.

Орехи

Червен боб, орехи и авокадо са сред перфектните храни за жените

Протеини, фибри, витамини, минерали, омега-3 мастни киселини. Какво повече може да се добави? Орехите категорично са сред най-здравословните храни. Приемът само на една шепа орехи дневно помага да намалите нивата на холестерола, да подобрите мозъчните функции. Освен това те имат и добър сънотворен ефект.

Благодарение на редовния им прием женският организъм успешно се справя със стреса, предпазва се от болести. Орехите имат превантивно действие и срещу рака. Учени наскоро обявиха, че орехите намаляват риска от ракови заболявания на гърдата при мишките. Шест ореха на ден са напълно достатъчни, за да осигурите приема на полезни вещества.

Червен боб, орехи и авокадо са сред перфектните храни за жените

Авокадо

Да, то има високо съдържание на мазнини. И все пак авокадото съдържа правилният тип мазнини. Плодът е ценен източник на полезните за сърцето мононаситени мастни киселини. Благодарение на авокадото жените бързо могат да стопят мазнините около корема. Абдоминалната (коремната) мазнина е рисков фактор за много сърдечни болести и дори е свързана с трудности при зачеването.

Авокадото съдържа високи количества калий, магнезий, фолат, протеини и витамин В6, Е и К. Разбира се, авокадото е богато и на фибри.

Препоръчителният прием е една четвърт авокадо на ден.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ФитГай
ФитГай
24.02.2016 14:47
моноНЕнаситени мастни киселини, защото мононаситени няма как да има, като се има предвид химичната структура на мазнините.
0
0