Айранът е идеалната напитка за летния сезон

Айранът е идеалната напитка за летния сезон

За да премахнете неприятности като проблемите с храносмилането и подутият корем, най-добре би било да помогнете на своя организъм отново да създаде добрите бактерии в стомаха. Това може да стане с помощта на айрана.

Вземете 1 кофичка изстудено кисело мляко над 3% и я разбийте с по половин лъжичка захар и сол. Добавете 1-2 чаши студена вода. Разбърква се леко и се поднася.

Айранът е идеалната напитка за всякакви ястия за всеки сезон. Стават всички марки млека, стига да са по вашия вкус. Тази млечна напитка е особено важна за организма през лятото.

Именно то е сезонът с най-много чревни инфекции и хранителни натравяния. Според учените от ирландският университета Корк най-много добри бактерии се намират в айрана, обогатят с пробиотици.

Лекарите дълго време бяха скептично настроени към айрана и неговото влияние върху здравето, но последните изследвания показват, че пробиотиците в айрана действат като лек и помагат в контролирането на теглото.

Пробиотиците помагат в лечението на астмата и различните инфекции. Много са полезни за борбата с белодробни проблеми, защото действат антисептично.

Пробиотиците са живи микроорганизми, които внесени в достатъчно количество действат благоприятно на организма, подобряват действията на естествената микрофлора и храносмилателната система. Устойчиви са на стомашната киселина и така непроменени стигат до червата.

Айранът е включен дори и в рецепти за отслабване. Ще успеете за кратко време да отслабнете с поне 3 килограма, ще пречистите организма си от токсини и ще се чувствате по щастливи.

Примерно меню, в което количеството айран се разпределя поне на 3 приема за деня.

Първи ден - 5 варени картофа и 1 литър айран

Втори ден - 130 гр. варено пилешко и 1 л. айран

Трети ден – 100 гр. варено телешко, 1.5 литра айран

Четвърти ден – 150 гр. варена или печена риба и 1 л. айран.

Пети ден – без ограничение на количествата плодове и зеленчуци по избор, с изключение на банани и грозде, и 1 л. айран

Шести ден – само 1.5 айран

Седми ден – само минерална вода.

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати