Антиоксидантни продукти или елексирът на младостта

Антиоксидантни продукти или елексирът на младостта
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Антиоксидантите, както е известно, ни пазят от въздействието на свободните радикали, които предизвикват хронични заболявания и ускоряват стареенето.

Боровинката е на първо място по количество антиоксиданти. Тя съдържа и безценна целулоза. Най-силно действащите вещества в боровинките са флавоноидите.

Те възпрепятстват вредното въздействие на свободните радикали. Освен това боровинките стимулират мозъка и се борят с инфекциите на пикочните пътища.

Зеленият чай също е богат на антиоксиданти. Той съдържа уникалния антиоксидант EGCG, който може да се намери само в този продукт. Той се бори със свободните радикали.

Антиоксидантни продукти или елексирът на младостта

Доматите, които са универсални, тъй като могат да се консумират и като салата, и като добавка към различни ястия и сосове, спомагат за предотвратяването на развитието на много сериозни заболявания.

Жените в средна възраст, които се хранят с много домати, имат по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с онези, които консумират по-малко количество от полезните антиоксиданти.

Червеното вино е единствената алкохолна напитка, богата на антиоксиданти. То съдържа биофлавоноиди, феноли, ресвератрол и танини, които имат антиоксидантни свойства и повишават нивата на полезния холестерол.

Ягодите също са богати на антиоксиданти, те стимулират работата на сърцето и действат оздравяващо върху цялата сърдечно-съдова система, като премахват възпаленията, които увреждат кръвоносните съдове.

Канелата също е богата на антиоксиданти. Употребата на тази подправка спомага на тялото да използва по-ефективно инсулина и помага да се намали съдържанието на захар в кръвта до тридесет процента.

Нарът съдържа натурални антиоксиданти под формата на полифеноли. Употребата на нар повишава нивото на антиоксиданти в кръвта с тридесет и пет процента. Нарът предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Танините, които се съдържат в нара, спомагат за борбата с повишеното ниво на вредния холестерол и със запушването на кръвоносните съдове. Антиоксиданти има не само в сока и семената на нара, но също така и в кората му.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати