Най-полезните продукти за мъжете

Най-полезните продукти за мъжете

Мъжете и жените имат много физиологични разлики и една от тях се състои в изискванията към храненето. Мъжете имат сериозна нужда от омега 3-мастни киселини, цинк, ликопен, магнезий, фолати, антиоксиданти, витамини Е и В.

Точно тези вещества поддържат сексуалната функция на мъжа, защитават го от болести на простатата, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Мазната риба се препоръчва на мъже не по-рядко от два пъти седмично. Тя е много хранителна и богата на белтъчини, калций, омега 3-мастни киселини.

Особено полезни в това отношение са сьомгата, скумрията, пъстървата, рибата тон, аншоата, сардините и херингата. Омега 3-мастните киселини, които се съдържат в рибата, пречистват кръвоносната система.

Те възстановяват тъканите, повредени заради лоша циркулация и стимулират кръвообращението. Мазните риби предотвратяват болестта на Паркинсон и Алцхаймер.

Овесените ядки са отличен източник на селен, триптофан, фосфор, витамин В1, целулоза, магнезий и белтъчини. Мъжете, които често консумират овесени ядки, са подложени на по-малък риск да се разболеят от сърдечно-съдови заболявания.

Най-полезните продукти за мъжете

Бета-глюканът, който се съдържа в овесените ядки, предпазва от развитието на хронична атеросклероза, която провокира инсулт и сърдечен пристъп.

Орехите и лененото семе съдържат омега 3-мастни киселини дори в по-големи дози, отколкото мазните риби. Две чаени лъжички смлени ленени семена дават сто четиридесет и шест процента от нормата за деня за един мъж.

Четвърт чаена чаша орехи осигуряват деветдесет и пет процента от необходимите за деня омега 3-мастни киселини. Бадемите и стафидите повишават нивото на тестостерона при мъжа, укрепват мускулите и костите.

Тиквените семки намаляват шанса от болести на простатата след четиридесетия рожден ден на мъжа. Доматите също са задължителни за мъжете, независимо в какъв вид, защото предпазват от болести на простатата.

Морските дарове съдържат много цинк и витамин В12, които са много важни за мъжкото здраве. При това морските дарове съдържат съвсем малко калории.

Рейтинг

5 0
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати