Как се замразяват тестени изделия и сладкиши

Брауни

Все по-честа става практиката замразяване на тестени изделия и сладкиши. Ако искате да съхраните за по-дълъг период от време любимите ви лакомства, има няколко основни правила, които трябва да спазвате.

Важно е да се знае, че подходящи за замразяване в хладилна камера или фризер са както тестата, така и блатове за торти и готови сладкиши. Тестата за сладкиши се замразяват в полиетиленово фолио или найлонови торбички. Основното изискване за замразяване е тестените изделия да бъдат пресни.

Неподходящи за фризера са сладкиши, които имат в състава си желета, конфитюри или пресни плодове, както и тези, приготвени от белтъчено тесто.

Също така сладката не бива да са залети с глазура. Това трябва да стане след размразяването на тестените изделия.

Добре е те да се опаковат в алуминиево фолио. С него след изваждане вие лесно ще можете да ги размразите във фурната. А за по-дребните сладки е по-удачно първо да ги поставите в пластмасови съдове, след което да ги замразите.

Трябва да се знае още, че най-добре сладкишите се замразяват на стайна температура. По този начин те запазват най-добре вкуса и свежестта си. Преди поднасяне, ако позволява, сладкишите могат да се затоплят във фурната за около 5 до 10 минути.

Десерти

Блатовете за торти имат срок за съхранение от 3 до 6 месеца. Размразяването им отнема 2 до 3 часа при стайна температура. Хлябът може да престои във фризера до 6 месеца. След това започва да губи добрите си вкусови качества. Размразява се отново за 2-3 часа при стайна температура.

Сладкишите с мая имат по-малък срок на съхранение – до 3 месеца. Рaзмразяват се в рамките на 2 до 4 часа. Същото важи и за сладките от ронливо маслено тесто.

Сладкишите с крем могат да се държат във фризера сам месец, до месец и половина. Размразяват се от 3 до 4 часа. Многолистното тесто също може дълбоко да се замразява. За размразяването му са необходими само 1-2 часа при стайна или 5-6 часа при хладилна температура.

Тестото с мая има срок на съхранение е 2 до 3 месеца, а на ронливото маслено тесто – един до два месеца.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати