Полезни продукти, които не са подходящи за възрастни хора

Полезни продукти, които не са подходящи за възрастни хора

Известно е, че хранителни продукти като риба и яйца, както и кълнове, са здравословни. Но в зависимост от начина на приготвяне на тези продукти, в тях могат да се развият микроби, които лесно причиняват проблеми на възрастните хора.

Специалистите съветват възрастните хора да избягват употребата на сурови продукти. С възрастта тялото все по-трудно се справя с микробите и е лесно да се разболее.

Кълновете на растенията, особено броколите, люцерната и фасулът съдържат много полезни вещества, които спомагат за доброто храносмилане.

Но топлите влажни условия, необходими за покълването на семената, са идеално място за развъждане на бактерии. Салмонелата и други бактерии могат да се съдържат в кълновете.

Възрастните хора трябва да избягват сурови яйца. Някои кремове се приготвят със сурови белтъци, което може да доведе до стомашни проблеми при по-възрастните хора.

Полезни продукти, които не са подходящи за възрастни хора

Меките сирена с плесен и различните сини сирена също не са сред препоръчителните за възрастни хора продукти. В тях също могат да се развъдят бактерии, с които възрастният организъм трудно ще се справи.

Сурова риба, стриди, миди и други морски дарове също не са сред препоръчваните за възрастни хора. Непастьоризираното мляко и сок също попадат в този списък.

Пушеното месо и различните пушени салами, пържоли алангле – с процеждаща се кръв, не се препоръчват за консумация от по-възрастни хора.

Суши и различни видове ролове със сурова риба не са сред най-подходящите за тази възрастова група. Майонезата, приготвена вкъщи, не е е подходяща за възрастните хора най-вече заради суровите яйца в нея.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати