Бадеми и ябълков сок за мозъчна дейност
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Бадеми и ябълков сок за мозъчна дейност

Бадеми и ябълков сок за мозъчна дейност

Бадеми

Сигурно ви е познато раздразнението, което ви обхваща, когато срещнете познат, а не можете да си спомните името му. Въпреки че мозъкът ни е най-мощният компютър на планетата, понякога и той блокира.

Това е естествено, тъй като го претоварваме с прекалено много излишна информация. Мозъкът има нужда от възстановяване и от допълнителни стимули, за да работи добре.

Хранете се правилно, редовно включвайте в менюто си бадеми. Те подобряват паметта. Добавете няколко капки бадемово масло в прясното мляко, което изпивате преди лягане или сутрин, и ще усетите, че паметта ви се подобрява.

Бадемово мляко можете да си приготвите, като изчистите бадемите от ципите, натрошите ги на дребно или ги смелите и ги залеете с подсладена вода.

Редовно пийте прясно изцеден ябълков сок. Той повишава производството на ацетилхолин, който е необходим за процесите на предаване на нервна възбуда. В резултат на което се подобрява паметта.

Спете добре. По време на сън мозъкът ви анализира събитията от изминалия ден. Това подобрява дълготрайната памет и подсъзнанието се програмира да запамети образи със съпътстващата им информация.

Научете се да получавате удоволствие от обикновени неща – поиграйте си с децата, насладете се на любимата си музика, зарадвайте се на непознат човек.

Ябълков Сок

Поне веднъж месечно пречистете тялото си с лечебен глад. Така ще изкарате токсините от организма си, които вредят на храносмилането и влошават мозъчната дейност.

С гладуването ще намалеят отрицателните емоции като страх, безпокойство и тъга, които, ако се натрупат в прекалено голямо количество, могат да причинят болести.

Научете нов език, за да стимулирате работата на мозъка си. Също така можете да се посветите на йога и на медитация.

Намалете консумацията на захар. Тя осигурява само илюзия на енергия, след която следва спад на енергията. Неврастенията често е резултат на прекомерна употреба на захар. Това може също така да предизвика клаустрофобия, загуба на паметта и нервни разстройства.

Намалете белия хляб и продуктите с повишено съдържание на нишесте. Те разбиват нервната система и често са една от причините за депресия. Наблягайте на пресните зеленчуци и пийте много вода. Пийте витамин В.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати