gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сокът от целина успокоява нервите

Сокът от целина успокоява нервите

Сокът от целина успокоява нервите

Сокът от целина има редица ценни здравословни предимства. Високото съдържание на натрий, в комбинация с калций, поддържа алкално-киселинния баланс в организма.

Пресният сок от целина съдържа четири пъти повече натрий, отколкото калций. Той е перфектното очистително средство за хората, които включват в ежедневното си меню изобилие от тестени и захрани изделия.

Сокът от целина е натурално природно средство, което успешно се бори и със стреса. Комбинацията от сок от моркови и целина е незаменим съюзник при успокояването на нервни разстройства.

Консумацията от този витаминозен зеленчуков микс помага да се възстановят нормалните функции на нервната система. Природолечителите препоръчват още сокът от целина при липса на апетит, ревматизъм, артрити, ниско кръвно налягане, както и за отстраняване на тикове.

За осезаем ефект е препоръчителен приемът на 100 до 200 милилитра сок от целина в продължение на 20 до 25 дни. Това количество сок се получава от половин килограм сурова целина.

Целината е съставна част от много зеленчукови миксове, които подобряват определени неблагоприятни състояния. Сокът от целина, съчетан със сок от моркови и краставица, е добро средство за пречистване на черния дроб. Съотношението между трите компонента е 300:90:90 мл.

При проблеми с бъбреците можете да опитате следната комбинация – 210 мл сок от моркови, 150 мл сок от целина и 120 мл сок от маруля.

При липса на апетит и за подобряване на храносмилането можете да си приготвите и сок от червени пиперки. Той има изключително високо съдържание на витамините С и А, както и витамини от групата В.

За да излекувате горепосочените състояния, е необходимо да приготвяте всеки ден по около 200-250 милилитра сок от червени пиперки. Това е количеството, което трябва да се приема в продължение на 10-15 дни. Сокът се получава от половин килограм червени чушки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgi
Georgi
02.09.2015 20:56
A, moga li da go qm sorov shte ima li sy6tiq effect?
1
0