gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Подсладените напитки вредят на интелекта

Подсладените напитки вредят на интелекта

Подсладените напитки вредят на интелекта

Редовното пиене на подсладени безалкохолни напитки отслабва интелекта. По-често жените са пристрастени към сладкото и газираните напитки.

Понякога не могат да контролират количеството, което изпиват от подсладените напитки, което по нататък може да доведе до медицински проблеми.

Експертите настояват за радикални промени и дори спиране на продажбите на газирани питиета и заменянето им с натурални сокове.

Според тревожната статистика почти половината от цялото световно население пие безалкохолно всеки ден. Като цяло младите хора на възраст от 12 до 19 години пият най-много.

Също така специалистите установиха една тенденция, че бедните хора пият сода повече от богатите.

За да функционира организма ви, а с него и ума правилно, трябва да го снабдявате освен със здравословна храна, с много количество вода. H2О играе важна роля и при подобряването на умствените ни способности. Приемът на достатъчно количество вода значително подобрява работата на мозъка, на черния дроб и на всички клетки.

Препоръчителният прием на вода е 2.2 литра за жените и 2.9 литра за мъжете. През летните месеци е добре консумацията да се повиши поне до 4.5 литра дневно. Хидратираният организъм се справя много по-добре при интензивни умствени и физически натоварвания.

Добре хидратираният организъм ни прави не само по-умни, но и по-красиви. Приемът на повече вода изхвърля излишните нечистотии от организма, прави кожата еластична, предпазва от появата на целулит и ранни бръчки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати