gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Прочистване на организма вкъщи

Прочистване на организма вкъщи

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Зеленчуци

Редовното прочистване на организма позволява човек да запази дълги години доброто си здраве, да се наслади по-дълги години на младостта и красотата си.

Вредните вещества попадат в организма ни най-вече през стомаха, а също така през белите дробове, кожата и лигавиците. Голяма част от токсините се изхвърлят.

Но заради лошата екология имунната система на хората отслабва значително. Токсините са във въздуха и в хранителните продукти и това пречи на организма да се прочисти.

Част от замърсяванията се натрупват в тъканите и в органите ни във вид на шлаки. Дори ако организмът работи правилно, количеството на токсини нараства.

Опасността от тези натрупвания е, че по някое време те могат да причинят повреди жизнено важни органи на тялото. Както почиствате дома си, така трябва да прочистите и тялото си.

Хранене

Прочистването е полезно и за тези, които искат да се отърват от излишните килограми. За целта започнете да се храните правилно и не съчетавайте въглехидрати с белтъчини.

Въглехидратите може да се консумират със зеленчуци, мазнини и зелени подправки. Млечните продукти са забранени по време на прочистването на тялото.

Увеличете консумацията на сурови зеленчуци и ръжен хляб. Те повишават тонуса на червата, увеличават изработването на ферменти. Най-добре е да прочистите организма си през есента.

Тогава стомахът е най-силен. Преяждането води до това, че в червата се натрупват непреработваеми части от продуктите. Тези натрупвания могат да достигат до над десет килограма.

За да прочистите червата си, не се хранете в продължение на цял един ден, препоръчително е това да стане в почивния ви ден. През целия ден пийте само топла вода с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
54
49
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Поля
Поля
17.09.2013 04:50
Изобщо не е точна тази статия! За започване на прочистването пишат да ядем сурови зеленчуци, да не смесваме въглехидрти с белтъчини, а накрая казват, че прочистването се състои само от един ден, в който трябва да се пие вода с мед. И в края на краищата колко е необходимо на организма да се пречисти ???
11
1
Стаси
Стаси
27.02.2014 16:32
Мда. Аз си помислих същото. Тази статия е смес от няколко различни неща. Първо става въпрос за разделно хранене, след това за прочистване
6
0
Катя Енчева
Катя Енчева
24.07.2013 23:44
Скъпа Ана , пише се "нещо" , а не "нешто", също така"гладът" , а не "гладат", имената на хора и началото на заглавие на книга също се пишат с главни букви - въобще - страхотен правопис - на 4 реда -9 грешки...
11
3
ана
ана
24.07.2013 13:06
за да авземе човек отношение по някаква тема ,трябва поне малко да е прочел нешто по нея.статията си е добра,макар и кратка.ако искате да не се изказвате неподготвени,прочетете някоя друга книга като "гладат–приятел и лекарство"на лидия ковачева(има я в интернет),"лечение чрез гладуване"на пол брег... ,а ако темата не ви интересува,не е задьлжително да изказвате мнение.
2
13
Роси
Роси
24.07.2013 12:03
Защо сте толкова яростни?
Има всякакви хора.
На едни им харесва, на други не, това е интернет. И на мен не ми беше лесно да престана да не харесвам разни неща. Просто подминавам. Иначе все някого сме обидили, а не сме лоши хора, нали?
8
0
Соня
Соня
19.07.2013 10:21
Всичко това е много вярно. Спомням си че Къци май в биг брадър или друго предаване каза че 1 седмица е бил само на чай за да се прочисти и през цялата седмица е ходил по голяма нужда по същия начин както когато се е хранил.Бил е изумен.
1
1
Изабел
Изабел
15.07.2013 20:39
Каква е тази глупост!
2
3
Нина
Нина
15.07.2013 14:32
Какво искате да покажете с това 'прасе' на снимката? Освен грозно,то е и антиреклама на заглавието ви/за статията не коментирам изобщо-толкова е слаба/.Всеки разбира,че за да се докараш в този 'изключителен 'вид отдавна или изобщо никога не си се 'прочиствал'........
8
2
Грег
Грег
14.05.2013 23:35
тъпо ...
1
1
Пламена
Пламена
14.05.2013 09:27
Трябваше да мина през всичките тези досадни реклами, за да установя, че на статията й липсва съдържание. Дори когато реших да коментирам трябваше да изтърпя всички тези отварящи се прозорци. Този уебсайт ще загуби много клиенти по този начин. Човек е склоннен да изтърпи тези реклами /въпреки, че това е най-неправилният начин за рекламиране/ само ако получава насреща качествена информация и отговаряща но това, което е търсил!!!
4
0