gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайните на сладкишите

Тайните на сладкишите

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Тайните на сладкишите
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.
Виж ››

Един от най-лесните сладкиши в света се прави, като купите готови блатове и ги намажете със смес от една опаковка подсладено кондензирано мляко с двеста грама масло. Украсете отгоре с плодове.

След като сладкишът е изпечен, не го оставяйте дълго време в тавата. След като се похлади, го извадете, защото в противен случай рискувате долната му част да стане влажна.

Когато правите пудинг или кекс, трябва добре да намажете формата за печене с мазнина. Най-добре става това с помощта на безсолна свинска мас, топло масло или олио.

За да излизат блатовете лесно от тавата, намажете я със студено масло и я посипете с брашно. Преди да печете тесто, нагрейте фурната до желаната температура.

Ако готовият сладкиш или блат е залепнал за тавата, сложете я над пара или я завийте за няколко минути с влажна кърпа. Ако бисквитите ви са леко изгорели, охладете ги, изстържете изгорялото с ренде и поръсете с пудра захар.

Тайните на сладкишите

Ако сладкишът изгаря само от едната страна, сложете под тавата във фурната купа с вода. Ако правите суфле, не отваряйте вратичката на фурната, за да не спадне суфлето.

За да стане суфлето пухкаво, сложете във фурната купа с вода заедно със суфлето. Суфлето се прави най-добре на водна баня. То силно увеличава обема си във фурната, затова не запълвайте формите повече от две трети.

Ако тестото е бухнало, а фурната още не се е нагряла, можете да спрете бухването на тестото, като го покриете с добре намокрена хартия. Неизпечените сладкиши се запазват във фризера три месеца.

Изсъхналите бисквити стават меки, ако ги сложите в херметически затворен буркан заедно с парченце ябълка.

Тестените изделия първо се мажат с масло и след това се поръсват със захар, в противен случай захарта се топи.

Когато печете блат за торта, фурната не трябва да е нагрята до необходимата температура, а само леко подгрята. Тогава поставете тестото и печете на умерена температура. Иначе отгоре блатът ще е изгорял, а отвътре – суров.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати