Сирената с плесен

Горгонзола
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
Виж ››

Сирената с плесен с право са признати за деликатес в цял свят. Повечето хора не смеят да ги използват за готвене, но точно там се проявява истинското им значение.

Сирената с плесен се правят, като определен вид гъбички се вкарва в млякото или в готовото сирене. Плесените образуват интересни канали и петънца.

Най-известното синьо сирене е френският рокфор. Добавете малко настърган рокфор в ежедневните си ястия и те ще имат невероятен аромат и вкус.

Стилтън

Направете шишчета от пресни плодове, между които сложете парченца рокфор. Това сирене е идеално в комбинация с червено вино.

Стилтън е прочутото сирене на Англия. То е идеално в съчетание със зеленчуци, особено с целина, както и със зелена салата или с броколи.

Рокфор

Горгонзола е италианското синьо сирене, което се произвежда от 879 година. Добавете горгонзола в пицата, ризотото и спагетите. Той е страхотен и за поръсване на лазаня.

Има много различни видове синьо сирене, но всички те могат да се използват за готвене. Нарежете синьо сирене на едри парчета и го сервирайте с мед и червено вино.

Натрошете синьо сирене и го добавете в салата от зеленчуци или плодове. Използвайте сирене с плесен за поръсване на приготвено на скара месо, още докато е топло.

Добавете настъргано синьо сирене към сос от печено месо, добавете нарязани на ситно зелени подправки и се насладете на един фантастичен сос.

Сосът от синьо сирене е идеален за съчетание съсзадушени зеленчуци, а също така и със сурови. Той е перфектен за заливка на задушени броколи и карфиол.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати